Montaj parchet din stejar masiv intr-un apartament

Din ce in ce mai des parchetul masiv revine in casele oamenilor. Chiar daca este mai scump decat clasicul parchet laminat acest parchet este mult mai rezistent si confera casei un aer aparte. Despre parchetul masiv reconditionat ce sa mai spunem, de cativa ani oamenii au inteles ca este mult mai facil daca il reconditioneaza (rascheteaza), in loc sa il elimine si sa puna in loc un parchet contemporan.

In acest articol va prezentam cum am montat intr-un apartament din Buzau un model din parchet de stejar. Am ales un montaj modern, cu placile aliniate aleatoriu, fara sa formeze o geometrie anume. Deja nu se mai prea cauta modalitatile de placare arhicunoscute( zid, diagonala etc), cum mai vedeti prin casele vechi sau prin institutii. Dar daca doriti un astfel de model va stam la dispozitie 🙂 .

Iata cum a decurs montajul:

Vedem parchetul, amorsa si adezivul folosit.

Dupa montaj pe un pat de adeziv de calitate s-a efectuat slefuirea, in mai multe etape, apoi chituirea rosturilor. Apoi, dupa ce chitul s-a intarit, s-a mai slefuit de doua ori dupa care a fost aplicat lacul.

Astfel arata parchetul dupa doua straturi de lac incolor. La final, dupa inca un strat, va arata impecabil.