Cum decorezi dormitorul copiilor

Cum sa alegi dormitorul perfect pentru copilul tau

Camera in care va sta cel mic este cel mai important univers pe care il va descoperi in primii ani de viata. Indiferent de varsta, dormitorul lui va fi o provocare pentru ambii parinti. Suprafata, culorile, mobilierul, intensitatea luminii, toate acestea reprezinta doar cateva aspecte ce joaca un rol extrem de important in crearea unei atmosfere perfecte. Stim bine ca ce e prea mult strica, dar nici cu putin nu ne multumim. Daca si tu ai aceeasi problema, esti la locul si la momentul potrivit pentru a gasi o cale de mijloc.

Culori

Dormitorul copilului tau ar trebui sa fie primitor si mereu luminos. Tocmai de aceea, cea mai buna combinatie de culori este cea calda. Spre exemplu, poti apela oricand la uzualul maro cu tente de argintiu sau galben cu mov. Cu toate acestea, cea mai buna solutie pentru dormitorul copilului tau nu este sa alegi doar culori deschise, ci sa le imbini. Copiii sunt foarte agili si prefera sa-si exprime creativitatea pe pereti, motiv pentru care o vopsea buna nu este de neglijat.

Suprafete

Indiferent daca ai un copil sau mai multi, dormitorul lui/lor ar trebui sa aiba o suprafata optima. Cu cat creste si este mai mare, spatiul ar trebui sa fie direct proportional. Insa, in primii 10-14 ani de viata, o camera de 16 metri patrati este mai mult decat suficienta pentru nevoile sale.

Aranjamente necesare

Daca vrei sa-i creezi cele mai bune conditii, din dormitorul copilului tau nu trebuie sa lipseasca urmatoarele aranjamente: un pat cu o saltea cu memorie, un dulap cu doua usi, o biblioteca (unde sa isi tina cartile cele mai de pret), jaluzele retractabile, covoare si o floare. Mai mult decat atat, biroul ar trebui sa fie elementul central, dat fiind faptul ca acolo isi va petrece cea mai mare parte a timpului. Intre laptop si calculatorul tip desktop, pentru dormitorul copilului tau cel mai indicat ar fi sa il alegi pe cel de-al doilea.

Diferenta intre baieti si fete

Baietii si fetele vor intotdeauna lucruri diferite (asta daca nu sunt frati). De aceea, dormitorul copilului tau trebuie sa fie diferit, mai ales daca ai doi copii. Astfel:

  • Baieti: culori – albastru cu rosu, albastru cu alb sau albastru cu verde sunt culorile cel mai des intalnite in dormitoarele baietilor; lenjerie de pat cu teme specifice, precum: Spiderman, Cars, MikeyMouse etc. 

  • Fete: culori – portocaliu cu galben, roz cu alb, verde cu alb sau verde cu roz, toate acestea sunt doar cateva culori pe care dormitorul fetitei tale le-ar putea avea; lenjerie de pat cu teme specifice, precum: Rapunzel, Sissi, Minnie’s World etc.

La final va prezentam o selectie de imagini cu dormitoare pentru copii.

dormitor-copii-1 dormitor-copii-2 dormitor-copii-3 dormitor-copii-4 dormitor-copii-5 dormitor-copii-6 dormitor-copii-7